Bad guy

Blog BadguyEen Bad guy is eigenlijk onmisbaar in je verhaal. Zonder slechterik zit er toch geen sjeu aan? Hij (of zij natuurlijk, ik discrimineer niet) zorgt ervoor, dat jouw held de nodige tegenwerking krijgt. En nodig is dat zeker. Want hoe zal het de Held vergaan, als alles hem van een leien dakje gaat? Kom op zeg, dan is het toch geen Held meer! Hij gaat van A naar Z, doet zijn klusjes en einde verhaal. Daar is dus niets aan. De Bad guy geeft uitdaging, verpest de boel, maakt het gekozen pad onmogelijk, waardoor de Held zich wel moet ontwikkelen, sterker moet worden en vooral wijzer. Dankzij de Bad guy beleeft de Held het avontuur. Hij mag hem wel dankbaar zijn!

Wat is een Bad guy eigenlijk? Is hij werkelijk zo anders dan de Held? Of dan jij en ik, for that matter? Of maakt hij gewoon andere keuzes, op andere momenten? Mijn Bad guy heeft het nodige meegemaakt. Hij is gekwetst, diep tot op het bot en van daaruit probeert hij zijn wonden te helen, op de enige manier die hem bekend is. Is zijn pijn ook veroorzaakt door een Bad guy? Wel nee. Door mensen, die het beste met hem voor hadden en binnen hun eigen vermogens probeerden het juiste te doen.

Bad guys vertegenwoordigen ons allemaal en de onbedoelde schade die wij aanrichten bij de mensen, die wij liefhebben. Het onvermogen om te kiezen voor liefde. Het ontbreken van vertrouwen. In dat duister ligt de keuze: kies je voor overleving en lijfsbehoud of kies je voor de onzekerheid van de opoffering?

Ben jij een Bad guy of een Held? En wat is het verschil?

Jelles BlogPermalink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *